Donatii de 2.500 euro pentru 3 proiecte, la primul “giving circle” Romanian Business Leaders

Saptamana trecuta, 30 de lideri de business din comunitatea Romanian Business Leaders s-au intalnit cu dr. Frederick Mulder CBE, fondatorul The Funding Network pentru a afla cum functioneaza un cerc de donatori.

Dupa un scurt istoric al initiativei The Funding Network, – care din 2002 a reusit sa stranga in Marea Britanie peste 4 milioane de lire sterline pentru  576 de proiecte cu impact social – dr. Mulder a moderat o sesiune-pilot de donatii la care au participat membri ai comunitatii Romanian Business Leaders.

Trei proiecte Romanian Business Leaders au facut obiectul sesiunii de donatii. Fiecare lider de proiect a avut la dispozitie sase minute pentru a convinge participantii sa sustina initiativa pe care o conduce spre implementare.

“Ateliere de Antreprenoriat” a fost primul proiect prezentat (de catre Gabriel Aftenie, Babylon Consult), cu scopul de a strange fonduri pentru a finanta bursele a 10 tineri  antreprenori care sa participe in acest program. Primul atelier de antreprenoriat are tema “Finante pentru Nonfinantisti” si va avea loc pe 27 aprilie, la sediul Fundatiei Romano-Americane. Pentru detalii si inscrieri, contactati sebastian.hubati@rbls.ro.

Al doilea proiect prezentat a fost “Watchdog”. Costin Taracila (Allen Overy) a vorbit despre urmatorii pasi in dezvoltarea platformei online pentru sesizarea fraudelor din licitatii publice din Romania si despre destinatia primelor donatii primite: crearea de materiale de promovare a proiectului.

Cel de-al treilea proiect a fost Premiul Comunitatii Romanian Business Leaders la concursul “Superscrieri” pentru jurnalism de calitate, organizat de Fundatia Friends for Friends. Sorin Tranca (Friends Advertising) a prezentat acest proiect si rezultatele primei editii a concursului, desfasurat in toamna lui 2011.

Dupa prezentari, fiecare participant a primit cate un voucher de 50 de euro din partea dr. Mulder pentru a-l aloca proiectului preferat, stabilind drept obiectiv strangerea a 1.000 de euro pentru fiecare proiect.

Donatiile s-au distribuit relativ echilibrat intre cele trei proiecte, astfel ca niciunul nu a atins pragul de 1.000 de euro dupa aceasta prima sesiune. In consecinta, liderii au decis sa contribuie cu propriile donatii pentru atinge obiectivul stabilit, rezultand in final un total de 2.500 de euro stransi din donatii.

Membrii comunitatii Romanian Business Leaders care nu au putut participa la aceasta prima intalnire si doresc sa contribuie cu donatii pentru unul dintre cele trei proiecte, pot face acest lucru prin transfer bancar in contul RO82 BTRL 0480  1205 9024 73XX (pentru proiectele „Ateliere de Antreprenoriat” si „Watchdog”) si in conturile Fundatiei Friends for Friends RON: RO70 BACX 0000 0003 5572 9000 sau EUR: RO43 BACX 0000 0003 5572 9001 (pentru proiectul Premiul Romanian Business Leaders in concursul „Superscrieri”.

Imagini de la intalnire si de la cina care a urmat, pe pagina Facebook a Romanian Business Leaders Summit si pe contul Flickr al Romanian Business Leaders Summit (galerie completa).

Reclame
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s