Proiectul „Future Steps” intra in cursa pentru finantarea oferita prin programul de cooperare elvetiano-roman, cu un buget de 178.000 CHF

 

Echipa de proiect „Pasi spre viitor – un model de consiliere vocationala pentru elevii de liceu“ / „Future Steps“ a depus, saptamana trecuta, o cerere de finantare in valoare de 178.704 de CHF, la Swiss Contribution Fund.
Proiectul urmareste sa creasca capacitatea elevilor de liceu sa ia decizii in cunostinta de cauza si in concordanta cu talentele si abilitatile personale, cu privire la optiunile de cariera.
Proiectul presupune ca, timp de 18 luni, 2.000 de elevi din cinci licee sa invete sa faca alegeri informate pentru viitorul lor educational, cu ajutorul a cinci consilieri vocationali, care vor fi instruiti si capacitati in acest scop.
Image
In cazul aprobarii proiectului, finantarea este programata sa acopere cheltuielile asociate cu (1) selectarea liceelor beneficiare si a consilierilor vocationali, (2) dezvoltarea si lansarea portalului www.consilierevocationala.eu, (3) instruirea consilierilor scolari si a directorilor liceelor, (4) pregatirea si organizarea evenimentelor de lansare si incheiere a proiectului, (5) activitatile efective de consiliere, (6) organizarea de ateliere si de zile deschise pentru elevi, cu vorbitori din companiile reprezentate in Fundatia Romanian Business Leaders si cu membri ai comunitatii Romanian Business Leaders, (7) activitatile de comunicare si de strangere de fonduri pentru continuitatea proiectului si (8) cercetarea potentialului de a replica proiectul la nivel national.
La finalul proiectului, absolventii se vor integra mai eficient pe piata muncii, potentialului le va fi maximizat, iar decalajul si lipsa de sincronizare intre cererea si oferta de forta de munca vor fi reduse.
Replicat la nivel national, proiectul poate contribui la scaderea costurilor cu educatia, cresterea productivitatii muncii si incetinirea fenomenului de migratie a fortei de munca tinere in afara Romaniei.
Fundatia Romanian Business Leaders lucreaza in acest proiect alaturi Asociatia Junior Achievement Romania, care, printr-un protocol incheiat cu Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, poate derula sesiuni de consiliere vocationala in cadrul sistemului public de invatamant.
Liderii din comunitatea Romanian Business Leaders care vor sa-i intalneasca si sa-i inspire pe liceeni, sunt rugati sa scrie un mesaj la raluca.milin@rbls.ro.
Reclame
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s